FOR OS BETYDER REBOZO FAMILIE

Den bedste tid er sammen med dig ♡

Rebozo Copenhagen er en familievirksomhed, der støtter kunsthåndværkernes familieværksteder og lokalsamfundenes overlevelse. Vi arbejder for at styrke familieværdier gennem glæde, kvalitet og velvære. Vores rebozos er livslange produkter skabt med omtanke for miljøet og bæredygtighed som værdimål.

Her kan du læse lidt om vores grundlægger, kunsthåndværkerne og hvad en rebozo er. Vi håber, du finder læsningen inspirerende. 

GRUNDLÆGGEREN ADRIANA BARRI

Jeg startede Rebozo Copenhagen i 2019, jeg er mexicaner, dansk gift med Christian og har boet i København siden 2012.

Jeg brugte rebozo den sidste måned af min graviditet, da min jordemoder anbefalede den til mig for at lindre smerter i min ryg, ribben og bækkenbund, det var ren magi! Det var den eneste måde jeg kunne sove om aftenen. Min mand gjorde alle øvelser vi lærte, 5 – 10 minutter hver aften. Jeg fødte mit første barn, Emma, i Danmark på Hvidovre Hospital i 2014, hvor jeg oplevede fordelen ved de traditionelle rebozo-teknikker... under graviditet, fødsel og efter fødslen.

Jeg har også brugt rebozoen som slynge og nydt alle dens fordele. Jeg bruger den stadigvæk som tørklæde og til at bære mit nummer to barn, Oscar, som er 3 år, når hans ben bliver for trætte.

Jeg besluttede, at gøre dette værktøj tilgængeligt for enhver mor og fødselsspecialist i hele Danmark og Europa og samtidig støtte de lokale samfund i Mexico. 🙌✨

Jeg har to dejlige og søde børn født i 2014 og 2017. Jeg elsker fotografering og rejser.
Carlos, kunsthåndværker, væver rebozos på pedalvæv.

VI ER STOLTE AF VORES SAMARBEJDE MED UDVALGTE DYGTIGE REBOZO KUNSTHÅNDVÆRKERE

Alle vores ægte rebozos er håndvævet på en pedalvæv af udvalgte unikke kunsthåndværkere i Mexico. Frynserne er håndlavet og hvert familieværksted har deres eget, unikke design. Vi samarbejder direkte med dem og besøger deres familieværksteder, og vi sætter pris på vores venskab og samarbejde.
Stativ med kogler til vævning.
Adriana og Javier. Besøg hos kunsthåndværkeren, der laver Emma rebozos.
Emma rebozos modellens unikke design på frynserne.

At skabe håndlavede rebozos er et stolt håndværk, og vi er meget glade for, at alle vores rebozos af skabt med personlig omhu, følelse og omtanke. Bæredygtighed: Vi går op i mindre aftryk på miljø og klima og social ansvarlighed med ligestilling og en fair styk pris.

Forskellen på vores ægte, håndvævede rebozos og masseproducerede ringe fabrikskopier er, at vores adskiller sig markant med den bedst mulige trådkvalitet, livslang holdbarhed og alle vores rebozos er smukke og unikke. En ægte rebozo er håndvævet og en stolt tradition.

MØD VORES DYGTIGE KUNSTHÅNDVÆRKERE

Vi vil gerne introducere dig til vores dygtige kunsthåndværkere. Rebozo håndværket har gået i arv i familierne gennem mange generationer, så deres fagviden og tekniske evner er bevaret.
Javier fra Peña familien, der væver vores Emma og Oscar rebozos, så som lille sin bedstefar væve rebozos og blev draget af håndværket.

Rebozoen, dens tradition og betydning, er meget smuk, måske som tiden går, glemmer man at værdsætte, hvad man har i øjeblikket, men efter at have prøvet andre fag og andre ting, værdsætter jeg mit håndværk, også når jeg tænker på al den livshistorie, jeg har bag mig. 

- Javier, kunsthåndværker

For os betyder rebozo familie, derfor er alle virksomhedens rebozos opkaldt efter vores familiemedlemmer, og vores rebozos er håndvævet og håndlavet af familier på deres familieværksteder i Mexico. Vi har udviklet og specialdesignet vores rebozos med perfekte mål og skønne farver.

Alle vores rebozos size 1-3 har multifunktion og kan bruges til tørklæde, baby slynge til bære dit barn fra 0-5 år og du kan bruge dem til rebozo massage. Vores rebozos size 4-6 fås kun i vores Emma model og er rebozo vikler. De er perfekte til at bære dit barn i fra nyfødt op til 5 år.

Noget som jeg brænder for er, at rebozoen er en familietradition. Rebozoen er en del af vores kultur. Hvor familien forenes. Vi er et fælles team, hvis en del af holdet fejler, fejler alt. Vi er her altid for at støtte hinanden.

- Javier, kunsthåndværker

Adriana, grundlægger af Rebozo Copenhagen med Emma Yellow rebozo.

SOCIAL ANSVARLIGHED

Vi arbejder direkte med fem unikke håndværkere fra forskellige lokale samfund i Mexico. Ved at vælge Rebozo Copenhagen støtter du disse håndværkere i at holde deres håndværk og traditioner i live i deres samfund.

Bag hver rebozo er der en person, et par hænder og en historie at fortælle. Vores rebozoer er vævet på en traditionel pedalvæv, og det tager mellem 1 til 3 dage at væve en rebozo - afhængig af længden. Vores rebozos håndvæves i længder fra 2,2 til 4,7 meter. 

En rebozo bliver vævet af hele familien, hvor både mænd og kvinder deltager i processen. Mændene væver rebozoen, mens kvinderne knytter frynserne med deres hænder. Det er en team indsats hvor der er ligestilling mellem kønnene. De ældste er med til at binde frynser, da de nyder at være sammen med familien på denne måde og kan være med til at snakke om alt mellem himmel og jord, mens de sidder og hygger sig med at lave rebozos.

Her kan du se fotos fra vores familieværksteder

Rebozo Stripes, der væves på pedalvæv.

MADE WITH IN MEXICO

REBOZO OG DENS HISTORIE 

En rebozo er en daglig ting i Mexico, der bruges til at bære babyer i, holde sig varm eller at dække ens skuldre for solen. Du vil være bekendt med billederne af Frida Kahlo iført smukke håndvævede rebozos.

Mexicanske jordemødre bruger rebozos til at udføre 'manteada', en massageteknik, hvor kvinden vippes og rystes i en rebozo som i en hængekøje, for at hjælpe med at lindre smerter i ryggen og bækken og til at hjælpe med at få hendes baby en god position til fødslen. Rebozo-teknikkerne anvendes også under fødsel til at rotere babyen naturligt og sundt ned i bækkenet og gennem fødselskanalen. 
Disse samme teknikker er fremragende til ømme rygge og stive led, også for ikke-gravide. Er du bekendt med fornemmelsen af ​​at gynge i en hængekøje? Rebozo skaber den samme drømmende, drivende følelse, mens den er fokuseret på bestemte områder af din krop.