MADE WITH LOVE IN MEXICO

REBOZO OG DENS HISTORIE 

En rebozo er en daglig ting i Mexico, der bruges til at bære babyer i, holde sig varm eller at dække dine skulder for solen. Du vil være bekendt med billederne af Frida Kahlo iført smukke håndvævede rebozoer.

Mexicanske jordemødre bruger rebozoer til at udføre 'manteada', en massageteknik, hvor kvinden vippes og rystes i en rebozo som en hængekøje, for at hjælpe med at lindre smerter i ryggen og til at hjælpe baby at få en god position til fødslen.

Disse samme teknikker er fremragende til ømme rygge og stive led, også for ikke-gravide. Er du bekendt med fornemmelsen af ​​at gynge i en hængekøje? Rebozo skaber den samme drømmende, drivende følelse, men den er fokuseret på bestemte områder af din krop.

SOCIAL ANSVARLIGHED

Vi arbejder direkte med fem unikke håndværkere fra forskellige lokale samfund i Mexico. Ved at vælge Rebozo Copenhagen støtter du disse håndværkere at holde deres håndværk og traditioner i live i deres samfund.

Bag hver rebozo er der en person, et par hænder og en historie at fortælle. Vores rebozoer er vævet på en traditionel pedalvæv og det tager 1 til 3 dage at væve en rebozo.

En rebozo bliver vævet af hele familien, hvor både mænd og kvinder deltager i processen. Mændene væver rebozoen, mens kvinderne væver frynserne med deres hænder. Det er en team indsats hvor der er ligestilling mellem kønnene.

Vi er 100% mexicansk fremstillet.

GRUNDLÆGGEREN ADRIANA BARRI

Jeg startede Rebozo Copenhagen i 2019, jeg er mexicaner, dansk gift med Christian og har boet i København siden 2012.

Jeg brugte rebozo den sidste måned af min graviditet, da min jordemoder anbefalede den til mig for at lindre smerte i min ryg, ribben og bækkenbund, det var ren magi! Det var den eneste måde jeg kunne sove om aftenen. Min mand gjorde alle øvelser vi lærte, 5 – 10 minutter hver aften. Jeg fødte mit første barn i Danmark på Hvidovre Hospital i 2014, hvor jeg oplevede fordelen ved de traditionelle Rebozoteknikker under graviditet, fødsel og efter fødslen.

Jeg har også brugt rebozoen som slynge og nydt alle dens fordele. Jeg bruger den stadigvæk som tørklæde og til at bære mit nummer to barn, som er 3 år, når benene bliver trætte.

Jeg besluttede, at gøre dette værktøj tilgængeligt for enhver mor og fødselsspecialist i hele Danmark og Europa og samtidig støtte de lokale samfund i Mexico. 🙌✨

Jeg har to dejlige og søde børn født i 2014 og 2017. Jeg elsker fotografering og rejser.