VI STØTTER LOKALT

Fair handel og pris

Vi arbejder direkte med unikke kunsthåndværkere fra forskellige lokale områder i Mexico. Ved at vælge Rebozo Copenhagen støtter du disse kunsthåndværkere i at holde deres håndværk og traditioner i live i deres samfund.
Vi besøger løbende de lokale værksteder, at der er gode forhold, og vi sørger for at betale en fair pris, så vi fortsat kan støtte deres håndværkstradition og støtte lokalsamfundene.
Alle vores rebozos er håndvævet på pedalvæv og frynserne er håndknyttet. De er unikke, skabt af kreative hænder med indlevelse. 
Adriana og Javier. Besøg hos kunsthåndværkeren, der laver Emma rebozos.

Amaya rebozo frynser håndknyttes

Emma rebozo væves på pedalvæv

Rebozo væves på pedalvæv af kunsthåndværker i familieværksted i Mexico

Javiers families byggede pedalvæv

“Vi væver vores følelser, familieliv og historie ind i designet og farverne. Jeg kan lide kunsthåndværket. Rebozoen er meget mere end et stykke stof. Når vi laver en beklædningsgenstand, imprægnerer vi vores følelser, vores viden. Du kan se det i de forskellige designs og i farverne, når de er færdige".

- Carlos, kunsthåndværker

"Rebozoen, dens tradition og betydning, er meget smuk, måske som tiden går, glemmer man at værdsætte, hvad man har i øjeblikket, men efter at have prøvet andre fag og andre ting, værdsætter jeg mit håndværk, også når jeg tænker på al den livshistorie, jeg har bag mig".

- Javier, kunsthåndværker

FAMILIETRADITION OG LIGESTILLING

Bag hver rebozo er der en person, et par hænder og en historie at fortælle. Vores rebozoer er vævet på en traditionel pedalvæv, og det tager mellem 1 til 3 dage at væve en rebozo.

En rebozo bliver vævet af hele familien, hvor både mænd og kvinder deltager i processen. Mændene væver rebozoen, mens kvinderne væver frynserne med deres hænder. Det er en team indsats, hvor der er ligestilling mellem kønnene.

Gennem århundreder og frem til i dag har hver stat i Mexico sit håndværk, sit sjal (rebozo), sin tegning og design. De forskellige kunsthåndværkere adskiller sig gennem deres kreationer og rebozos teksturer og tråde.

Se mere