VIKLER & SLYNGER

En Rebozo vikle eller slynge giver maximal støtte og din lille baby får en følelse af tryghed og nærhed.

Vores håndvævede rebozos er tætte og bløde og med diagonalstræk, der er ergonomisk bedst både for barnet og moren/partneren. Kan bruges fra barnet er nyfødt – alder fra 0-5 år.

REBOZO TIL VIKLE

Til vikle – size 4-6

REBOZO TIL SLYNGE

Med multifunktion – size 1-3

En tryg og sikker rede – babyen husker livmoderen

Fordele:

Babyer er på deres sikre sted, græder mindre og sover mere hjerte til hjerte eller på deres mors ryg. De mærker hendes ånde, hendes hjerte og husker livmoderen. Babyer som er i tæt kontakt med deres mor/far er mere komfortable, rolige og føler sig trygge. En rebozo er sikker og ergonomisk korrekt. Den giver optimal støtte til et voksende babyhoved og rygsøjlen.

Hvornår:

Fra nyfødt og til 5 år – med samme tæthed som en fastvikle, men føles blød og følger barnets og morens eller partnerens krop. En ægte rebozo er håndvævet, og der er som sådan ingen begrænsning på, hvor meget man må bære sin baby/sit barn så længe man følger vores sikkerhedsvejledning – læs sikkerhedsvejledning her.

VIDEO: REBOZO TIL VIKLE

Til vikle – size 4-6

VIDEO-GUIDE: BINDING AF FRONT WRAP CROSS CARRY

VIKLE – Fra 0-5 år

I denne video kan du se, hvordan man binder en front wrap cross carry – vikle. Denne video har fokus på binding til at bære en nyfødt. Det er en smuk og populær binding, der giver maximal støtte. Vi anbefaler altid, at man øver sig lidt forinden med fx en pude i stedet for baby.

Følg vores sikkerhedsvejledning for din babys sikkerhed og for optimalt brug af din rebozo. Se sikkerhedsvejledning og vaskeanvisning – klik her

Tips: Fold en stofble ind i slyngens stof bagved nakke/baghoved på den nyfødte baby for endnu mere støtte og sikkerhed.

VIDEO: REBOZO SLYNGE

Med multifunktion – size 1-3

VIDEO-GUIDE: BINDING AF TRADITIONEL HOFTEBÆRING 

SLYNGE MED KNUDE – Fra 0-5 år

I denne video kan du se, hvordan man lynhurtigt på under 1 minut kan binde en slynge til traditionel hoftebæring med en knude. Vi anbefaler, at du øver dig et par gange først med fx en lille pude i stedet for baby.

Følg vores sikkerhedsvejledning for din babys sikkerhed og for optimalt brug af din rebozo. Se sikkerhedsvejledning og vaskeanvisning – klik her

Tips: Fold en stofble ind i slyngens stof bagved nakke/baghoved på den nyfødte baby for endnu mere støtte og sikkerhed.

Om vikler og slynger – spørgsmål og svar 

Forskellen på en vikle og en slynge:

En slynge er kortere i længden end en vikle. En slynge passer i længden til at binde over en skulder eller rygbæring, hvor en vikle er lang nok til at binde over to skuldre.

Ved Rebozo Copenhagen forhandler vi rebozos til slynger i længderne: 2,20 meter, 2,85 meter og 3,00 meter.

Vi forhandler rebozos til vikler i længderne: 3,70 meter, 4,20 meter og 4,70 meter.

– Alle vores rebozos size 1-3 har multifunktion: Bære slynge fra nyfødt – alder 0-5 år, tørklæde og til rebozo massage (gravid massage).

Her kan du læse om fordelene ved at vælge en slynge eller en vikle fra Rebozo Copenhagen.

Forskellen på en slynge og en vikle er, at man kalder de kortere længder for slynger og de længere længder for vikler. De adskiller sig på, at en slynges længde rækker til at binde slyngen og bære barnet over én skulder og en vikles længde rækker til at binde viklen og bære barnet over begge skuldre.

Fordelen ved at vælge en slynge fra Rebozo Copenhagen

Vi forhandler rebozos med multifunktion (size 1-3), så du trygt kan bruge din rebozo både til bære slynge for dit barn fra 0-5 år, som tørklæde og til rebozo massage, som anbefales af bl.a. jordemødre til gravide.

De føles lette og luftige og har diagonalstræk og samme gram per kvadratmeter som en fastvikle = 270 gram per kvm. De er meget stærke og holdbare, så du trygt kan bruge din rebozo til vikle for dit barn fra 0-5 år.

Vælger du blandt vores rebozo modeller i 100% bomuld er de bløde, slidstærke, allergivenlige, transporterer fugt væk fra kroppen, varmer, når det er køligt og køler, når det er lunt.

Vælger du blandt vores 2 rebozo modeller i polyester er de bløde og varmer, når det er køligt. Anbefales ikke til slynge, når det er sommervarmt, da de er varme at have på.

Fordelen ved at vælge en vikle fra Rebozo Copenhagen

Vores rebozos size 4-6 passer i længden til at binde en vikle, som man binder over to skuldre. De svarer til en fastvikle med diagonalstræk, men fordi de er håndvævede og i særlig høj kvalitet, så er de langt nemmere at binde.

De føles lette og luftige, men har samme gram per kvadratmeter = 270 gram per kvm. De er meget stærke og holdbare, så du trygt kan bruge din rebozo til vikle for dit barn fra 0-5 år.

Vælger du blandt vores rebozo modeller i 100% bomuld er de bløde, slidstærke, allergivenlige, transporterer fugt væk fra kroppen, varmer, når det er køligt og køler, når det er lunt.

Vælger du blandt vores 2 rebozo modeller i polyester er de bløde og varmer, når det er køligt. Anbefales ikke til slynge, når det er varmt, da de er varme at have på.

Det er en fordel at vælge en håndvævet rebozo til vikle eller slynge

Rebozo vikler er sikre, ergonomiske og i høj kvalitet

Flere studier viser, at nyfødte og små børn har behov for at være så tæt på deres forældre som muligt for bedre psykisk-emotionelle, og til fysiske udvikling. En rebozo vikle danner en vidunderlig og perfekt rede til din baby. Den giver optimal støtte til et voksende babyhoved og rygsøjlen.

Holder babyen rolig og glad

Babyer som er i tæt kontakt med deres mor/far er mere komfortable, rolige og sikre. Babyen føler sig tryg ved at kunne se ud, uden at blive overstimuleret. Ved at være i samme højde som mor/far/partner bliver babyen let integreret i det sociale liv. Du har mulighed for at amme, flaskemade eller lave andet med hænderne fri.

Reducerer kolik

I en rebozo vikle afhjælper mave-til-mave og lodret position fordøjelsessystemet og reducerer kolik.

Du kan købe en ægte håndvævet rebozo i vores webshop. Vi samarbejder med forskellige kunsthåndværkere, der har nedarvet deres ekspertise gennem generationer. Hver har deres lokale familieværksted i Mexico med familiens udvalgte farver, struktur og afsluttede frynser, der håndknyttes/-bindes i familiens unikke design.

Vælg mellem rebozo med multifunktion eller rebozo til vikle:

Håndvævet rebozo med multifunktion: Tørklæde, bære slynge og til rebozo massage – alt sammen i én rebozo:

Size 1-3 er længde mellem 2,20 meter til 3,00 meter og kaldes en slynge. Bindes over én skulder.

Håndvævet rebozo til vikle: Bløde fastvikler i 100% bomuld med diagonalstræk. Fra barnet er 0-5 år:

Size 4-6 er længde mellem 3,70 meter til 4,70 meter og kaldes en vikle. Bindes over begge skuldre.

Vi forhandler rebozos med multifunktion (rebozos size 1-3). Vores rebozo er bedst ergonomiske både for moren og barnet til bære slynge for dit barn fra 0-5 år, da målene er tilpasset til at bære barnet, og de ligesom fastvikler har diagonalstræk, der giver optimal støtte. Men de er ikke stive og “tunge” som fastvikler – de er nemme at binde og føles bløde og lette.

Din rebozo kan også bruges til rebozo massage, som anbefales af bl.a. jordemødre til gravide. Sidst men ikke mindst er den også flot som tørklæde, så du kan bære dine kærlige minder med dig i mange år efterfølgende.

Rebozo massage er en holistisk ikke-invasiv metode til at støtte gravide gennem deres graviditet, metoden er oprindeligt fra Mexico. Det er en skånsom effektiv gravid massage, der er udviklet gennem mange generationer af dygtige jordemødre, der selv har erfaret, hvordan den hjælper gravide igennem graviditeten, under veerne ved fødslen og efterfødsel. 

HVAD ER REBOZO MASSAGE? 

Rebozo massage er:
 •  lindring af graviditetsgener og -smerter
 •  sikker og naturlig afspænding af de muskler, hvor du har behovet
 •  til at få barnet i den rette position i bækkenet – før fødslen
 •  smertefri og bruges også til ikke-invasive vendeforsøg – før fødslen
 •  vestimulering – under fødslen i vefasen
 •  en metode til at rotere babyen ned gennem fødekanalen – under fødslen
 •  til at ændre, at babyen har en uhensigtsmæssig hovedstilling – under fødslen
 •  en hjælp til at kroppen kommer sig – efter fødslen
 •  også gavnlig til andre formål
Hvis du har problemer, større ubehag eller komplikationer under din graviditet bør du rådføre dig ved en fagperson før du prøver rebozo massage. Det kan være en jordemoder, doula eller fødselslæge.
Rebozo massage udføres med en rebozo, deraf navnet. En rebozo er et traditionelt mexicansk, håndvævet sjal/tørklæde. Massagen er blevet udviklet ud fra rebozoens præcise mål og stræk.
En rebozo væves af mexicanske kunsthåndværkere, som har nedarvet deres viden og teknik gennem generationer. Alle mexicanske kvinder har mindst én rebozo, som de anvender som sjal eller tørklæde til at pynte sig, og til bære deres barn samt til rebozo massage.

DEL DIN GRAVIDITET – En måde at være gravid sammen

Rebozo massage er en sjov, sikker, naturlig og effektiv måde at være gravid sammen med din partner, venner eller familien. Det er en oplevelse, du vil kunne huske og se tilbage på med en rar følelse.

HVORFOR VÆLGE EN ÆGTE HÅNDVÆVET REBOZO?

Når man masserer med en ægte, håndvævet rebozo, får man fat i muskler på den gravide, som man ikke kan med almindelig massage med hænder eller andre typer af stof. En rebozo er også langt nemmere at arbejde med for en fagperson (jordemoder, doula, fødselslæge o.s.v.), da effekten opnås ved mindre fysisk arbejde, hvor stræk og mål understøtter den, der masserer, og stoffet får nemt fat, modsat andre stoftyper, der ikke omslutter på samme måde og kan glide rundt under massagen.

REBOZO MASSAGE LINDRER GENER, SMERTEBEHANDLER OG AFSPÆNDER

Rebozo massagen giver den særlige virkning, at man både kan lindre graviditetsgener og smertebehandle gravide, og rebozo massagen masserer dybere ind på en sikker måde, så man, fx ved at afspænde de dybe muskler i bækkenet, påvirker babyen positivt med vuggende bevægelser, og der skabes bedre plads til babyen i maven.

VIRKNING FØR FØDSEL – RETTE FØDEPOSITION, VESTIMULERING & VENDEFORSØG

Det er blandt andet også derfor, at rebozo massage med rette teknik både kan få babyen til at rotere til rette fødeposition – klar til fødsel, massagen kan vestimulere og man kan lave smertefrit vendeforsøg på en naturlig og tryg måde for både mor og barn.

VIRKNING UNDER FØDSEL – ROTATION GENNEM FØDEKANALEN, BARNETS HOVEDSTILLING & UNDGÅ KEJSERSNIT

Rebozoteknikkens afslapper musklerne i og rundt om bækkenet, hvilket kan hjælpe med til at understøtte barnets rotation gennem fødselsvejen samt rette op på uhensigtsmæssige hovedstillinger. Rebozo massage kan i mange tilfælde understøtte, at man undgår kejsersnit. 

VEJLEDNING OG REBOZO MASSAGE VED EN FAGPERSON TIL UNDER FØDSLEN OG VED KOMPLIKATIONER

Hvis du er gravid og vil prøve at få baby til at rotere sig, vendeforsøg eller vestimulation, så henvend dig til en, der er fagperson og arbejder med rebozo massage i sit virke. Det kan fx være en jordemoder, doula eller fødselslæge. Du er også velkommen til at kontakte os, så sender vi gerne en liste af fagpersoner, som har erfaring med rebozo massage. 

REBOZO MASSAGE ER OGSÅ BEHANDLING TIL BØRN MED AUTISME, ADHD, KROPSLIG URO OG LIGNENDE

Vidste du, at rebozo massage også kan anvendes til at skabe ro og tryghed for børn med for eksempel autisme, ADHD eller særlig sensitive, da de kan føle ubehag ved sensorisk eller fysisk berøring, hvor en rebozos mål omslutter på en behagelig ikke overvældende måde, og barnet får en fysisk berøring af klædet, der ikke er overstimulerende, men beroligende. Det kan både hjælpe barnet med at blive roligt og til at falde i søvn.

HVORDAN LAVER MAN REBOZO MASSAGE?

Læs mere under vores side med vejledning og video-guides til rebozo massage. Her får du masser af viden om rebozo massage, den autentiske rebozo og øvelser med rebozo massage, du selv kan lave med en ven eller partner.

En slynge er kortere i længden end en vikle. En slynge passer i længden til at binde over en skulder eller rygbæring, hvor en vikle er lang nok til at binde over to skuldre. Vi deler nedenfor lidt tips og video-guides til at binde slynge og vikler.

Du kan både slutte din binding af slyngen eller viklen med en knude eller 1-2 ringe. Man kalder en slynge, der lukkes med ringe for ringslynge. Vi har ikke hørt nogen bruge betegnelsen ringvikle, men det muligt at lukke/binde en vikle med ring. Det kan du se i en af vores videoer.

Sikkerhedsvejledning og vaskeanvisning

SIKKERHEDSVEJLEDNING

 • Afstand: Du skal kunne kysse barnets hoved. Rebozoen skal støtte barnets nakke/baghoved. Mellem barnets hoved – fra hage til dets bryst skal der kunne være 2 fingre under barnets hage. For sikre frie luftveje. 
 • Barnets hænder op ved dets ansigt.
 • Frie luftveje, barnets ansigt, næse og mund må ikke være dækket.
 • Rundet ryg på barnet, sørg for stof er udglattet opad barnets ryg.
 • Frog stilling – Frø stilling: knæ over/højere end numsen.

Vi anbefaler, at du af og til tjekker om babyen har en god temperatur, hverken for varmt eller koldt. Tjek i babyens nakke ved at mærke på den: Er den varm og våd/svedig, så har barnet det for varmt. Så kan du holde en pause med at bære barnet eller tage noget tøj af eller bære hud-mod-hud. Er nakken kold, har babyen det for koldt. Giv babyen noget mere tøj på. Nakken på baby skal være lun og nogenlunde tør.

Det anbefales, at man bærer barnet foran sig og med ansigt mod mor/far/partner i forhold til trygheden og undgå for mange indtryk – op til 8-9 mdr. som minimum før man vender barnet udad eller bærer det på ryggen.

Tips – Nyfødt baby: Fold en stofble ind i slyngens stof bagved nakke/baghoved på den nyfødte baby for endnu mere støtte og sikkerhed.

Hvis du vælger en rebozo til slynge eller vikle, og følger vores sikkerhedsanvisning, sikrer det en ergonomisk korrekt stilling for din baby, og så er der som sådan ikke begrænsninger for, hvor længe baby må sidde i slyngen eller viklen. Du skal gå med det, du føler dig mest tryg ved på din babys vegne. ♥

En rebozo kan man også kalde en slags bæresele, da man bruger den til at bære baby, og den kan gøres justerbar med slip-knot knude eller ringe. Da den har vævet stræk og følger med morens og barnets bevægelser, er den mere behagelig og skånsom for babyens rygsøjle, når man anvender den til slynge eller vikle.

VASKEANVISNING

Vask produktet før brug*: For renhed og for at stræk og stof “sætter” sig på plads. Bind frynserne sammen med en hårelastik og vask ved 30º.

*Må ikke tørretumbles.

SLYNGE: Hænges til tørre “i bølger” – over 2 tørresnore. Det er bedst for rebozoen.

VIKLE: Hænges til tørre “i bølger” – over 4 tørresnore. Det er bedst for rebozoen.

*Vi anbefaler, at du anvender et mildt og uparfumeret vaskemiddel/-pulver. Fx mærket med “Svanemærket” og “Astma-Allergi Danmark”.)

Rebozo til slynge med multifunktion – size 1-3

Handmade Rebozo Amaya

Rebozo Amaya Bordeaux

kr.750,00

Handmade Rebozo Emma

Rebozo Emma Natural White

kr.785,00

Handmade Rebozo Emma

Rebozo Emma Orange

kr.785,00

Handmade Rebozo Emma

Rebozo Emma Sand Stripes Reef

kr.595,00kr.765,00

Handmade Rebozo Emma

Rebozo Emma Purple Coral

kr.785,00

Handmade Rebozo Emma

Rebozo Emma Green Mint

kr.620,00

Handmade Rebozo Emma

Rebozo Emma Yellow

kr.620,00

Handmade Rebozo Emma

Rebozo Emma Turquoise

kr.620,00

Handmade Rebozo Amaya

Rebozo Amaya Purple

Handmade Rebozo Emma

Rebozo Emma Sand

kr.620,00

Handmade Rebozo Emma

Rebozo Emma Green

kr.620,00

Rebozo til vikle – size 4-6

kr.1.100,00kr.1.199,00
kr.1.100,00kr.1.199,00
kr.1.100,00kr.1.199,00
kr.1.100,00kr.1.199,00